5 Tips om Meer Klanten te Krijgen als Freelancer

Hoe krijg je meer klanten als freelancer? Dat is iets dat iedere freelancer zich weleens afvraagt. Wij hebben Daphne de la Cousine geïnterviewd over de 5 tips om meer klanten te krijgen als freelancer. 

Wie is Daphne de la Cousine?

Daphne is een freelance fotografe die de afgelopen jaren haar eigen onderneming succesvol heeft opgebouwd. Daphne begon met fotografie als hobby en maakte regelmatig foto’s voor familie en vrienden. Maar na een tijdje werd haar uit de hand gelopen hobby een succesvolle onderneming. In dit artikel deelt ze 5 krachtige tips om meer klanten te krijgen als freelancer.

#1: Zorg voor een krachtige eerste indruk

Volgens Daphne is er als freelancer niets belangrijker om klanten te krijgen dan mond tot mond reclame. En het krijgen van goede mond tot mond reclame kun je volgens haar bereiken door twee dingen:

1. Wees jezelf

Er zijn veel mensen die hetzelfde kunnen als jij, maar jij bent JIJ. Wees uniek en straal die unieke JIJ uit. Het is belangrijk om geen toneelstuk op te voeren, maar echt authentiek te zijn. Want wanneer je niet authentiek bent, is het haast onmogelijk om tegen de concurrentie op te vechten.

2. Zorg voor een goed portfolio

Ook moet jouw portfolio je potentiële klant aanspreken. Of je nu in de fotografie, webdesign, of in een andere niche zit… zorg dat jouw eerste indruk goed is, want deze is het belangrijkst.

Wanneer je dus jezelf bent en een mooi, aansprekend portfolio hebt, kun jij je beter onderscheiden van de concurrentie en bevorder je mond tot mond reclame. 

#4: Onderscheid jezelf van de concurrentie

De vierde tip die Daphne heeft om meer klanten te krijgen als freelancer is dat je écht jezelf moet zijn.

“Tja… dit is cliché, maar je moet echt jezelf zijn. Jij bent uniek en dat unieke perspectief hoort eigenlijk ook terug te komen in je werk. Wees dus altijd jezelf in wie je bent en wat je maakt voor je klanten.”

Wanneer klanten contact met Daphne opnemen, is ze altijd heel persoonlijk. Ze betrekt de klanten in het proces en voert geen verkooppraatjes. Ze laat haar werk zien en is er heilig van overtuigd dat wanneer je goed bent in je werk, je geen verkooppraatjes nodig hebt. Maar in jezelf geloven is wél lastig als je tegenslagen hebt of het even niet mee zit. 

#5: Geef je social media een boost

Doordat Daphne erg veel mond tot mond reclame krijgt is de noodzaak voor een bruisend social media profiel niet zo hoog, maar toch heeft ze het volgende hierover te vertellen.

“Ik moet even eerlijk zijn… doordat ik momenteel veel klanten krijg via mond tot mond reclame is mijn social media niet nodig, al staat het wel op mijn to-do lijst. Maar het is écht heel belangrijk, omdat social media tegenwoordig je portfolio is. Het is de plek waar mensen vaak een eerste indruk krijgen van wie je bent en wat je doet. “

“Zorg dus dat jouw doelgroep zich kan herkennen in je werk en plaats dus niet alleen je perfecte werk. Als fotograaf is het makkelijk om een portfolio op te bouwen op social media, maar dit kan lastig zijn in andere branches. Maar ook dan moet je proberen je werk te laten zien. Want de wereld verdient het om jouw werk te zien!”

Conclusie:

In dit artikel leerde je welke 5 tips je kunt gebruiken om meer klanten te krijgen als freelancer. Zorg voor een goede eerste indruk, vertrouw op je visie en het proces, maak een professionele website, onderscheid je van de concurrentie en zorg dat je social media hét visitekaartje is van je bedrijf. 

BRON: Jouwweb.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.